Friday, May 29, 2015

PRAJITARA TELEZIZORE FOARTE BUNA!

                                      PRAJITURA TELEVIZOR

Ingrediente aluat:
  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente pandişpan:
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
Ingrediente cremă:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 200 g unt
  • 5 linguri zahăr pudră
  • sucul şi coaja de la 1/2 lămâie
Ingrediente glazură:
  • 5 linguri apă
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură unt
Preparare: Din ingredientele pentru aluat frământăm o cocă compactă pe care o împărţim în două şi coacem două foi pe dosul unei tăvi unsă cu unt şi tapetată cu făină din belşug. Scoatem foile pe un prosop curat şi le lăsăm să se răcească.

Separăm ouăle pentru pandişpan, batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul şi batem din nou până se topeşte apoi adăugăm gălbenuşurile, făina şi praful de copt, omogenizând uşor de sus în jos. Coacem blatul de pandişpan în aceeaşi tavă pe care am copt şi foile cu cacao.
Pentru cremă, punem laptele la fiert într-un vas cu fundul dublu, pentru a nu se arde crema. Separat, amestecăm făina cu 2-3 linguri de lapte rece, iar când laptele de pe foc începe să fiarbă adăugăm făina dizolvată în lapte amestecând continuu cu un tel pentru a nu se prinde. Atunci când se îngroaşă oprim focul şi lăsăm să se răcească crema. Separat, punem untul aflat la temperatura camerei într-un vas şi îl amestecăm cu zahărul pudră. Adăugăm treptat din crema de lapte rece plus sucul şi coaja de lămâie.
Pentru asamblare, pe o tavă aşezăm o foaie cu cacao, jumătate din cremă, blatul de pandişpan pe care îl însiropăm cu puţin sirop de zahăr, cealaltă jumătate de cremă şi ultima foaie de cacao. Presăm bine prăjitura pentru câteva ore, lăsând-o să stea la temperatura camerei, în bucătărie.
Pregătim glazura înainte de a o pune pe prăjitură. Amestecăm ingredientele pentru glazură într-o crăticioară şi o lăsăm pe foc amestecând din când în când. Trebuie să fiarbă până când glazura stă pe dosul lingurii.
DSC_0179

No comments:

Post a Comment